08-08-06

Day 16-1

Hallo, met een internet verbinding die iets minder is van kwaliteit, toch ons dagelijks verslag. Misschien heb je al gemerkt dat we wat afgeweken zijn van ons voorziene programma, maar we zijn nog steeds onderweg. We zijn deze morgen nog een beetje blijven hangen in Huntsville, overal nog eens gaan kijken, zonder echter te veel tijd te verliezen. Dus nog enkele beelden uit Huntsville en onderweg nadien.

 
Het downloaden van de foto's lukt niet vanavond, zal morgen proberen ze alsnog er tussen te plaatsen. rond 10.30 hebben we dan Huntsville achter ons gelaten en vertrokken we zuidwaarts richting Florida. Maar eerst wilden we nog wat gaan rondkijken in Alabama. Doorheen de katoenvelden en al hoogrijpe maisvelden slenterde de highway door het landschap en rees het idee om jullie vandaag ook te laten meegenieten van die andere monsters op de highway. De fantasche american trucks, ze hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken. Enkele beelden genomen in de achteruitkijkspiegel, op de parkings langs de highway en tijdens het stilstaan in de file wegens verkeersongeval (ons eerste dat we gezien hebben op deze trip)

We namen het middagmaal in de buurt van Birmingham en reden door tot Montgomery, de hoofdstad van de staat. Opnieuw een stad met een verleden.

Hier was het dat de civil war geboren werd, en ook de civil rights movement had hier zijn wieg. Alles is hier bewaard gebleven in de stad in museums, memorials en attracties.

Montgomery, Alabama

Capitol building, Montgomery Alabama

famous person on the steps of the capitol, and next to Rosa Parks

 

Zo werd in 1861 de opdracht gegeven om Fort Sumter te bombarderen en werd de eerste president van de confederatie ingezworen.

Iets minder dan 100 jaar later zette Rosa Parks, met haar actie tegen segregatie op de Montgomery bus de hele civil rights movement in gang en werden belangrijke wettelijke uitspraken gedaan die het leven in deze kleine provincie stad veranderden, maar die ook gevolgen had voor de zwarte bevolking in de states. Het capitool werd natuurlijk ook bezocht en we leerden vandaag dat niet alleen de presidenten na hun ambtstermijn een library krijgen maar ook ter ere van Rosa Parks werd hier een 'Rosa Parks Library en Museum geopend.
Opnieuw een ervaring die we naar waarde kunnen schatten.
the Rosa Parks Library and Museum
 
Deze avond blijven we in de stad om dan morgen door te steken tot aan de kust in Florida, zodat we kunnen gaan pootje baden in de 'Golf van Mexico.
Ik probeer morgen opnieuw voor de foto's, en anders zien we later wel.
Nu hebben jullie toch al het verhaal bij het ontbijt, ik ga er nu inkruipen , het is bijna middernacht.
 
 

 

06:11 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

Commentaren

*** Ik wens jullie nog een fijne vakantie.
Lieve groetjes :-)

Gepost door: Lady Rosita | 08-08-06

: Slaapwel allen :d

Gepost door: Didier | 09-08-06

De commentaren zijn gesloten.