07-08-06

Day 15

Nadat we de afgelopen 7 dagen voornamelijk in de staat Tennessee hebben doorgebracht hebben we vandaag afscheid genomen van die staat en kwamen we na een ritje doorheen Mississippi opnieuw in Tennessee.

 

Toch deed onze fotograaf zijn best om enkele beelden te schieten

 

Ja, onze laatste stop in de staat was er weer eentje met geschiedenis. Op verschillende plaatsen kwamen we de afgelopen dagen in contact met het verhaal van de Civil War. President Lincoln die toen President was, de geschiedenis van Nashville en Memphis, telkens waren er verwijzingen naar datgene wat gebeurde tussen 1861 en 1865. Om alles helemaal uit te leggen moet ik je verwijzen naar andere websites, maar in die periode vochten de noordelijke soldaten (de unionisten) tegen de soldaten van de zuidelijke staten (de confederalen). Op de slachtvelden van destijds werden meer dan 600.000 landgenoten omgebracht in hun dispuut over taxen, vrijheden, en slavenhandel.

Een van de eerste plaatsen waar tegen elkaar gevochten werd was in zuidelijk Tennessee, Shiloh National Battlegrounds.

een impressie van de dag en wat snel bij elkaar gezocht materiaal.

Click to learn more

 

 

 

Hierna ging onze tocht verder en na het bereiken van de Tennessee rivier zaten we in de streek waar alles voor Paul in 1979 begon

Tennessee River
Op dit vliegveld kwam ik toe op 2 juli 1979 voor een 7 maand durende cursus in de lokale militaire school Redstone Arsenal. Het militaire kwartier, dat gedeeld wordt met de ruimtevaart organisatie NASA is er nog steeds en zorgt voor heel veel ontwikkeling alhier. Ik heb moeten vaststellen dat vooral de stad is gegroeid. Waar je vroeger een kleine 20 km van vliegveld tot stad moest rijden doorheen de velden is nu alles volgebouwd met nieuwe woonkernen, industriezone's en winkelcentra. Toch kon ik mij nog alles goed herrinneren en kon ik aan Kitty tonen waar ik destijds leerde autorijden, waar we op zaterdag avond gingen eten, de schoolblokken en appartementen waar de getrouwde collega's woonden........ Het Nasa Space museum is er ook nog steeds.

Staat op het programma voor morgenvroeg.

Het weerzien met onze oude collega Valere Miserez moest echter uitgesteld worden. We gingen wel langs op zijn oude adres maar blijkbaar is Valere zoals elke goede Amerikaan met pensioen en verhuisd naar Florida.

 

We zullen nog langs gaan als we daar in de buurt zijn

Zo weer een verslag klaar, tot het volgende

05:51 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

Commentaren

Terugzien Wel Paul ik vind dat emotioneel zulke weerzien fases.... niet gemakkelijk en toch leuk.. wat een mix ....
Doe verder met jullie blog heel fijn

Didier

Gepost door: Didier | 09-08-06

Moet leuk geweest zijn om daar nog eens terug te komen....

Gepost door: Carl | 17-08-06

Valère Miserez Mag ik mij even voorstellen: oud luchtmachttechnieker en in die functie gekazerneerd in Grefrath in Duitsland. Daar Valère Miserez leren kennen. Vanuit Duitsland in 1972 naar Huntsville vertrokken voor een 7 maand durende cursus. Valère had dezelfde cursus gevolgd maar de sessie voor mij. Cursus werd gegeven in de US Army missile and school. Ook zijn vriendin en latere vrouw Charlotte leren kennen. Dan bijna 20 jaar uit oog verloren tot Valère opdook in een VTM programma met Wies Andersen over Belgen in het buitenland. En nu tijdens het surfen duikt zijn naam weer op op uw site. De wereld is klein zou ik zo zeggen. Als je nog wat informatie hebt mag je me zeker een mailtje sturen. Grt.

Gepost door: Marc Van den Bossche | 23-09-06

Hallo oude collega.

Groetjes vanuit Virginia USA (woon ik sinds 1988)
Ex Grefrath , Ex Duren collega

Marc Leydecker

Gepost door: Marc | 07-09-10

Hoi Marc,
Had al eens op zoek geweest naar jouw contact gegevens.
Stuur me eens een mailtje met je adres en e-mail
of maak contact via facebook ?

Groetjes daar in Virginia

Gepost door: Paul | 07-09-10

De commentaren zijn gesloten.