06-08-06

Day 14

Deze morgen groot nieuws op TV, Memphis is burning. Een fabrieksbrand, die gisteren onder controle was, is vanacht opnieuw aangewakkerd, het gaat om een opslagplaats en fabriek van chemische produkten, en wegens de verwachte reactie op water wordt alles vanop afstand bekeken nu. We zagen in elk geval de roookpluim opstijgen toen we erlangs reden (in de buurt van Graceland)

 

Een stap verder, nee een staat verder. Ja we deden er nog eentje bij.

Gisteren stonden we al aan de oevers van de Mississippi, en konden we haar al zien liggen. De staat Arkansas, uitgesproken ARKENSAW (of zoiets).

Voor ons misschien een weinig klinkende naam, voor de meeste Amerikanen ook niet. Die kleine staat die daar midden in dat grote land ligt, en die weinig zou voorstellen. Tot je je er gaat in verdiepen. Van Memphis tot de hoofdstad Little Rock is het zo'n klene 220 km, en dan ben je halverwegen de staat.

Dus dit staatje is al snel twee keer groter dan belgie (als het geen vier keer is).

Dun bevolkt , dat wel, op de 220 km die wij reden kwamen we 1 stadje tegen, en de rest waren uitgestrekte velden met hier en daar enkele huizen. In totaal hebben we zo'n 25 afritten gehad op het hele stuk. Arkansas is dan ook een van de grootste leverancier van gewassen in de omgeving, en zelfs de grootste rijstproducent van de states. Onze eerste bestemming in de hoofdstad was natuurlijk, jullie kunnen het al raden 'the capitol building.

 
Weer zo'n fantastisch mooi gebouw, waar je op deze zaterdag vrj kon rondlopen. Het introductie filmpje over de staat deed ons al direct realiseren dat dit staatje toch wel enkele Arkansanen had voortgebracht die bij ons wel een ronkende naam hebben. Om er enkele te noemen :
General Douglas MacArthur, Glen Cambell en Johnny Cash, ...............  kwamen allemaal van deze staat. Je weet toch nog dat de munten hiernaast toegang geven tot alle info die je wenst over de staat.
Maar de meest bekende was hier in dit huis gedurende 10 jaar Gouverneur.
In de jaren 80 heeft hij 5 keer het gouverneurschap mocht waarnemen in dit huis : meer info  Hij verklaart zelf dat hij hier de stiel heeft geleerd en altijd met veel plezier hier kwam werken. Opnieuw enkele beelden van dit mooie huis.
The four doors to power, the governor, the house, the senate and the supreme court af the state of Arkansas.
and off course, William J Clinton, as Governor, age 32
 
Ja, en we weten allemaal dat na dit gouverneurschap de volgende gewonnen verkiezingsronde hem het ambt van President opleverde. De 42e. Na zijn termijn heeft hij dan, als dank voor, en uit liefde voor zijn homestate 'zijn ' presidentiele bibliotheek in Little Rock laten bouwen. Op de website vinden we dat :
Beginning a tradition that continues to this day, President Franklin D. Roosevelt raised private funds and built a library, which he gave to the U.S. government for operation through the National Archives. In 1955, this process became law when the U.S. Congress passed the Presidential Libraries Act.
en in het capitool vonden wij een map met alle presidential library's erop. De rode pijl wijst naar Little rock, de blauwe stippen hebben wij al bezocht.

 

Ook de BW werkt op zaterdag, ze reden juist voorbij het Capitol toen wij vertrokken

Was dit de Library ????

 

Nee hoor, maar door de aantrekkingskracht van dit project wordt de hele buurt gerenoveerd en moeten de oude gebouwen er van tussen.
 
Binnen in het museum is Bill je gids, en wordt over zijn verwezelijkingen tijdens zijn twee ambtstermijnen gepraat. Er is zelfs plaats voor enkel grappige filmpjes onderweg. Opnieuw een daguitstap waard.

De verkiezingscampagne's, zijn bezoekers, de geschenken

(gele trui en fiets van Lance),

alles komt aan bod (monica niet gezien, dat was een republikeins complot)

en de buurt wordt volledig opgewaardeert.

 

Op de terugweg, opnieuw voorbij die 25 afritten, opnieuw door de uitgestrekte velden en landerijen. De km-teller van de wagen staat ondertussen op 2300 miles, da's zo'n kleine 3700 Km.

En zo kwamen we opnieuw in Memphis, voor het donker was, met een nieuwe vracht foto's, met een nieuw verhaal dat weer online stond voor middernacht.

Voor ons een goede nachtrust, voor jullie veel leesplezier op zondag en tot het volgende.........

06:22 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: trip-usa, ekellop |  Facebook |

Commentaren

Stormken Amaai zeg.... ge ziet dat gewoon op u afkomen... kzou weglopen ze :( haha
Nog veel amusement

Gepost door: Didier | 06-08-06

In Little Rock is er ook een grote AFB waar bijvoorbeeld de C-130's gestationeerd zijn. Regelmatig is 't daar ne keer een Air Meet waar de Belgen steeds met prijzen gaan lopen. Bij mij is 't gedaan, wij vertrekken nu op vakantie! Ik zal jullie verhalen moeten bijlezen wanneer ik terug ben. Take care, bye!

Gepost door: Carl | 06-08-06

De commentaren zijn gesloten.