05-08-06

Day 13-2

Memphis Tennessee, wie had dat gedacht dat het hier zo mooi kon zijn.

Terwijl we door de stad reden viel het ons direct op dat in vergelijking met de meeste steden het er meestal ordelijk en netjes bij ligt. Er zijn hier en daar wel hoekjes die wat extra aandacht kunnen verdragen, maar over't algemeen een heel goede beoordeling. We hebben vandaag wel de belangrijkste delen van de stad kunnen gaan bekijken. Volgens onze eigen beoordeling alvast.

Na een ontbijt in een autenthiek ontbijtrestaurant, niet ver van de Elvis Boulevard kon de dag beginnen. Toerist atractie nummer één alhier, Graceland.

Alhoewel we helemaal geen Elvis fans zijn, en meestal van die toerist traps aan ons voorbij laten gaan moet ik toch vertellen dat Graceland op ons indruk heeft gemaakt (en op mijn portomonee ook, maar gelukkig was er korting voor arme militairen zoals wijzelf). De rondleiding begint aan de overkant waar iedereen met een kleine busje tot voor de deuren van de mansion wordt gevoerd.

Toffe jobstudenten entertainen het publiek totdat de volgende groep binnen gelaten wordt. Binnen is alles in de originale indeling gelaten en loop je dus door de leefwereld van de jaren zeventig. Veel opvallende kleuren, uitzonderlijk meubilair, hier en daar wat pronkerige zaken, en een collectie van waardeloze dingen waar Elvis van hield. Maar ook trofeeen, gouden platen en foto's van de glorietijd. Telkens op de juiste manier van de juiste uitleg voorzien van een draagbaar geluidssysteem. Dat maakte het juist interressant, dat je alles in de juiste context kon plaatsen. Die jonge man, die door zijn succes plotseling een wereldster werd, en die van dan af zich alles kon permiteren. Respect heb ik daarvoor.... enkel beelden....

 
 

Die in het midden zei : houdt mij maar in't oog, ik wordt nog beroemd, en kijk, vanavond staat ie al op internet.

Binnen in de mansion

achteraan in de tuin

in the trofeeen building

De graftombe van de familie

 

Na de lunch ging het verder de stad in, onze volgende stop was misschien nog indruk wekkender, voor mij althans. Achter firestation 2 ligt het Lorraine Motel, de plaats waar in 1968 Dr. Martin Luther King vermoord werd. Op deze plaats is nu het National  Civil Rights Museum gehuisvest.

Click to visit the museum
 

De geschiedenis van de zwarte bevolking, hun strijd tegen onrechtvaardigdheid, hun behaalde succes en de stappen die ze namen tot de hedendaagse vrijheid en succes. Misschien is Memphis wel een voorbeeld van dat succes, met in de meeste leidende functies vandaag iemand van afro-amerikaanse oorsprong. Wel spijtig dat geen camera's toegelaten waren binnen. Maar toch, a historic place I didn't want to miss. Enkel beelden van buiten dus .....

By the way, de moordenaar werd 60 dagen later gearresteerd in Londen.

 

Een snelle blik op de map bracht ons dan snel bij het Fire Museum, weer goed voor enkele pictures.

 
En zo kwamen we dan aan de rivier rand, de scheiding tussen Tennessee en Arkansas, de rivier de Mississippi, de levensader van deze contreien.
Met de light rail tram snel naar Mud Island

 

En natuurlijk moest er nog wat te eten gezocht worden
Pizza for the girls, and for dad a big ice cream with funny colors

Het nachtleven op Beale street

en voor Frans uit Londerzeel, nog enkel Harleys
 
Opnieuw bedankt aan alle bezoekers van de afgelopen dagen, ik hoop inderdaad dat ook jullie de goesting bekruipt om deze contreien ooit te bezoeken, jullie vinden hier alvast een voorsmaakje.
If you need info, feel free to contact me
and give us your reactions, evaluate the blog, or send us an e-mail.

06:19 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

Commentaren

amaai terug heel mooi reisverslag van jullie reis naar Memphis.
groetjes Nancy

Gepost door: nancy | 05-08-06

Toffe reis hé Ik had het geluk daar te zijn in 2003, Memphis, Beale Street, Nashville ..... Men zus is dit jaar geweest. Groetjes,

Gepost door: Danny | 08-08-06

De commentaren zijn gesloten.