04-08-06

day 12-2

Zoals gepland waren we net na negen uur waar we wilden zijn, het Tennessee State Capitol. Dit historisch gebouw is een van de oudste originele Capitol buildings dat nog actief gebruikt wordt. Het staat er nog steeds zoals destijds gebouwd in 1859, als eerbetoon aan de inwoners van de staat Tennessee.

Gebouwd met stenen die vanuit een nabij gelegen steengroeve aangevoerd en bewerkt werden door slavenarbeiders. Alle ijzerwerk binnen werd wel vanuit de noordelijke staten aangevoerd, die ambachten kende men toen niet in de zuidelijke staten. In de jaren 1950 werd alles een beetje opgefrist en aangepast aan de hedendaagse noden, maar de werkzaamheden bleven duren tot in de jaren tachtig. Zoals gewoonlijk was er een gids van dienst die ons met kundige uitleg kon uitleggen hoe alles er aan toe gaat in zo'n state Capitol. Er is natuurlijk het bureel van de Gouverneur, de verschillende staatssecretarissen, de boekhouder van de staat en andere burelen. Maar ook de Senatoren en volksvertegenwoordigers hebben er hun onderkomen voor de jaarlijkse vergadering die meestal plaatsvinden in het voorjaar. Zo'n 1400 wetten hebben ze vorig jaar behandelt, met de meest verschillende onderwerpen. Zo werd beslist om Mr Simons aan te bevelen als beste leraar van de staat, terwijl een wetsvoorstel om roken in publieke restaurants te verbieden dan weer niet weerhouden werd. Alles wordt netjes neergeschreven en bewaard in het mooiste lokaal van het gebouw, de bibliotheek. Beelden van binnen en buiten..........

 

 

de 'uitverkoren uit Tennessee'

de omgeving buiten

 

Als tweede stop wilden we zeker eens langsgaan in het Tennessee State Museum. Opnieuw een voltreffer. Ook hier was weer iemand die speciaal voor ons even tijd vrijmaakte en ons op weg hielp doorheen de geschiedenis en ontwikkeling van de staat Tennessee en de Tennesseans. Maar het hoofdverhaal was weggelegd voor de ontblote mummie uit Egypte ?????

We zullen het wel eens navertellen. Ook hier een poging om alles op beeld vast te leggen, wat niet altijd mogelijk was wegens flashverbod.

er was ook een deel Country music aanwezig
Uitzonderlijk was ook de aanwezigheid van een amerikaanse vlag uit de jaren 1820, die voor de eerste keer in 130 jaar nog eens in Nashville is, en die wegens de erbarmelijke staat enkel nog liggend in een speciale ruimte kan tentoongesteld worden. Na de zomer verhuisd ze voor de laatste keer terug naar het Smithsonian Institute in Washington DC. De vlag, genoemd 'Old Glory' heeft 24 sterren en werd door de eigenaar 'William Driver' vanaf 1837 tot 86 uitgehangen in de hoofdstraat waar hij woonde. Na de burgeroorlog werden er wat sterren bij opgenaaid zodat ze verder dienst deed voor de familie Driver.
In 1922 werd ze overgedragen aan President Hayden die ze onderbracht in het Smitsonian. Hieronder geen foto van de vlag, die kon niet gefotografeerd worden.
 

Op de middag dan op zoek naar wat om te lunchen en in de Arcade vonden we wat lekkers. Net zoals velen die daar in de buurt werken, want het was er wel druk. En dan was het tijd om ook Nashville achter ons te laten, op naar de volgende bestemming.

achtervolgd door eightteenwheelers

 

Zelfs J. Cash kreeg een een plaats langs de Highway
en dat in een zinderende hitte van 103°F (42°C)
kwamen we in Jackson, Tennessee, bij een winkeltje dat al open is sinds 1923

tijd dus voor een lekker ijsje
die andere klant bracht zijn hummer mee
en in Memphis Tennessee
 
heeft ons hotel voor de volgende drie nachten
 een brandweerkazerne in den hof

Zo, dat was het weer, het verhaal van de dag

tot een volgende verhaal, een volgende dag

05:49 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

Commentaren

leuk he Tis echt wel leerrijk ... wat me opvalt is de enorme pak ijsjes dat jullie daar eten :d
groetjes

Gepost door: didier | 06-08-06

De commentaren zijn gesloten.