31-07-06

day 8-1

Hallo allemaal,

hier zijn we weer terug. Na het ontbijt vertrokken we via een landelijke weg (scenic 31E) naar een aantal plaatsen die voor president Lincoln belangrijk waren, zijn geboortehuis, de boerderij waar hij zijn eerste levensjaren spendeerde en zijn eerste school. We spreken hier over gebouwen van begin de jaren 1800, van pioneers. Het waren telkens heel ruwe, kleine gebouwen. Dat mensen in zoiets konden wonen? Ons huidig comfort kennende, ondenkbaar.

 
 
 

More history-buffs, op zoek naar Luc-de-pompier

 

Ook dat andere Kentucky streekprodukt vonden we terug.

 

Via de mooie landschappen van Kentucky, die van glooiende weides veranderden in beboste heuvels, mooi om te zien.

For our American friends, Paul found his DQ again ;-)

 

Kentucky roads

 

We reden vandaag door Londen, Lebanon, Nazareth, Trappist.......

 

 

We vervolgden onze weg en gingen op zoek naar de volgende beroemdheid van Kentucky: "The Colonel", Harland Sanders, neen geen Kolonel in het leger, maar de stichter van KFC, Kentucky Fried Chicken, heerlijk om te eten. We reden helemaal tot de plaats waar de eerste KFC werd gemaakt en opgediend in 1940. t Was toch wel raar om daar een stukje KFC te eten.

 

 

 

 

Na onze stop daar zetten we onze weg verder naar onze eindbestemming voor vandaag/ Pigeon Forge aan de voet van de Smokey Mountains. Morgen gaan we er naar Dollywood, het pretpark van Dolly Parton, zou ze daar ook rondwandelen zoals Bobbejaan in zijn park doet???? I'll tell you tomorrow

click to go along

In Pigeon Forge is zo'n heel lange straat van ongeveer vijftien km waar langs beide zijden niks dan hotels, restaurants, superwinkels en attracties te zien zijn. En volk dat daar naartoe komt, pffff.

Deze avond hebben we heel lekker gegeten in de "Boston Shrimp Bucket" oh wat was dat weer lekker zeg.

 

Nu gaan we dromen van ...................

Op de parking van hotel
 

Our trip today went from the hotel to the birth home, boyhood home and school of President Lincoln. This afternoon we were at the birthplace of the Colonel Harland Sanders of KFC at Corbin. What an experience, having a piece of KFC at this particular place ;-). After leaving Corbin we took the I75 to go to our final destination for today : Pigeon Forge.

05:08 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

30-07-06

Day 8

Zondagmorgen, ook hier is het wat rustiger deze morgen.

Het ontbijt kon genomen worden in het hotel.

Ook het thuisfront even opgebeld via de computer (SKYPE)

 

Kitty wilde met al die toeristen niets te maken hebben

Hot breakfast

De hotellobby

Uitchecken en wegwezen
 

De uitgestippelde route via de Highway

wij kiezen voor een gedeeltelijke route binnendoor

van Louisville, Kentuky naar Pigeon Forge, Tennessee

aan de voet van de Smokey mountains (450 Km)

14:38 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

Day 7

Zo, we zijn er toch geraakt. Deze morgen was er geen internet dus moet alles nu geplaatst worden. Allereerst bedankt aan iedereen voor het sturen van een berichtje of plaatsen van een reactie. Met veel plezier gaan we iedere avond op zoek naar de binnengekomen reacties. (Mario, je cap is besteld).

Vandaag stond er een serieuze trek op het programma, doorheen 4 staten, over een afstand van bijna 850 km. Vlot doorrijden dus, maar toch nog tijd om even te stoppen op enkele plaatsen, verder was het vooral genieten van het landschap waardoor we reden. Doorheen het Appalachian gebergte (hoogste punt 1400m) kwamen we in de Shenandoa Valley terecht, een buitengewoon landschap waar vroeger de Cherokee indiaan leefden, maar meer daarover later. De staat West Virginia, vooral gekend om de koolmijnen van weleer, en de glooiende velden van Kentucky, vooral gekend voor de paardenfokkers en wedstrijden. een impressie van de dag.

 

Eenmaal vertrokken was het een afwisseling van bergen en valleien.

 

doorheen het uiterste tipje van Virginia
als de berg te hoog is, boren ze een tunnel erdoorheen.

meer state info, klik op de quarter hiernaast

Een van de grootste State Capitols die we ooit bezochten

Charleston, West Virginia

Met natuurlijk aandacht voor hun mijnwerker

en hun veteranen

 

Verder naar Kentucky

Voor Paul & Carola is dit de 48e staat van de USA die ze bezoeken

in alle continentale staten zijn ze dus geweest.

In Franfort, Kentucky staat het Capitool

Maar je kan in Kentucky alle richtingen uit. Versailles, Frankfort, Paris

We passeerden vandaag zelfs in Ghent, West Virginia

De uitgestrekte paarden fokkerijen

en dat het fun is om te reizen, kan je hier wel zien

de groetjes aan iedereen en tot morgen

Paul, Carola & Kitty

03:55 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

29-07-06

news

Op weg naar Kentucky

19:26 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Day 6-2

Dag allemaal,

Hier vanuit Winston-Salem,het centrum van de meubelindustrie. Deze avond slapen we in een Holiday Inn. Ze waren daarnet in de tuin aan het oefenen voor een trouwfeest van morgen, leuk om dat eens te zien.

We begonnen deze morgen met een klein ontbijtje op de kamer en vertrokken daarna rond 7 u richting Columbia (S.C), waar het State House staat. Rond 9uur waren we bijna op onze bestemming, maar eerst stopten we nog aan een Shoney's voor een echt ontbijt. We namen het buffet, dan kan je kiezen en we hadden alle 3 zin in gezonde dingen, oa vers fruit a volonté, nadien deden we ons tegoed aan alle andere lekkernijen die er waren. Rond 10 u waren we aan het State House, eens te meer was het de moeite waard, een heel mooi gebouw met een rijke geschiedenis. Gewoonlijk wordt dit het State Capitol genoemd, maar hier spreekt men van het State House.

Kijk maar naar de foto's.

click for more info

 

 
Na de renovatie van 1995 - 2000 staat het gebouw er weer in alle glorie.
Het heeft destijds 52 jaar geduurd voor het gebouw af was.
 

 

 

Onafhankelijksheidsverklaring

 

Confederate Soldier

 

 

Zo mooi kan het zijn op doek

 

We waren nog maar net vertrokken of het waakzame oog van onzen pompier had iets gezien. Even ronddraaien en foto nemen :

      

Na dit bezoekje vertrokken we richting Charlotte (N-C), daar kwamen we aan rond 2 u, we liepen er recht op het hoofdkantoor van de "Bank of America", waar onze vriendin Sharon voor werkt. We beslisten om in één van de grote buildings binnen te gaan en konden zo van het ene gebouw naar het andere via gekoelde gangen (Airco), gangen die over de straten doorliepen, dus als je het wil kan je de ene kant van de stad naar de andere zonder dat je buiten komt. In ieder gebouw was ook een kleine foodcourt, daar lunchten we.

De stad werd genoemd naar Queen Charlotte
click for info

 

 

 

Toen we Charlotte verlieten kwamen we in druk verkeer terecht, tis vrijdagavond en iedereen vertrekt op weekend, vandaar. Dus beslisten we het laatste traject Charlotte/Winston-Salem via alternatieve wegen af te leggen. Dit bracht ons langs de mooiste landelijke wegen, heel bosrijk en met weinig verkeer. Echt de ideale manier om te relaxen. Onderweg stopten we nog bij Salisbury, het stadje zag eruit alsof de tijd er was blijven stilstaan, 't was precies een decor uit de fifties.

Rond 7u kwamen we aan in het hotel en na uitgepakt te hebben (allez onze pyjama en toiletzak toch) gingen we op zoek naar ons avondmaal, dit vonden we in ee Hanes-Supermall en raad eens, het werd Chicken Teryaki, mmmmmmm lekker.

Nog de foto's downloaden en bijeen zetten en een verslagje schrijven en een leuke dag zit er op

Groetjes vanuit het warme Winston-Salem, het werd hier vandaag 100°F, hot hot hot, leve de AC.

 

Hi Sharon, we were at the Bank of America headquarters, we had to think of you when walking around there, you must have walked there too;

03:41 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

28-07-06

Day 6

Na een rustige nacht staan we klaar voor de volgende rit.

 

Columbia South Carolina en Charlotte North Carolina staan op het programma vandaag. Tot hoors, blijf reageren, stuur ons een berichtje of evalueer de blog.

12:38 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

Day 5-3

Zo, klaar om het dagverslag neer te schrijven.

We zitten ondertussen een kleine 500 km van Jacksonville, en op aanvraag zal er vanaf nu ook af en toe een stukje engelse tekst tussen verschijnen.

Just to let our friends in Jacksonville know that we arrived well in Charleston.

We hope you will enjoy the following pictures.

Van bij John thuis tot aan de volgende staatsgrens is het toch nog bijna 100 km dus na iets minder dan een uurtje passerden we de volgende plaat.

Welcome to Georgia
Our first stop for today was the city of Savannah , Georgia
Click to walk in the city
Dit kuststadje met een rijke geschiedenis uit de 18e en 19e eeuw is zeker het bezoeken waard. Aan de rivierbedding vind je een grote verzameling van oude katoen pakhuizen uit de glorietijd die nu omgevormd zijn tot winkeltjes en restaurants. Ook het centrum van de stad is een verzameling van gebouwen met een historische achtergrond. We wandelde er even rond. Een impressie :

het lokale Vietnam-memorial
De naam Savannah werd al voor meerdere schepen gebruikt
 

Vandaar trokken we rond de middag verder, over de brug, naar South Carolina.

Van daar was het opnieuw nog een twee uurtjes rijden voor we in Charleston aankwamen. Onderweg stopten we nog even voor een middagmaal zodat het bijna drie uur was toen we de stad binnenreden. Juist op dat moment brak het namiddag onweer los zodat we toch nog een half uurtje in de parkeergarage bleven schuilen alvorens we door de stad trokken.
Voor de Fireobservers, die volgendjaar ook naar Charleston willen, maakte Paul nog snel de nodige afspraken, terwijl de dames hun heil zochten in een shopping mall niet ver van de brandweerkazerne.

De stad Charleston, die ook een rijke geschiedenis heeft en benoemd werd naar de Engelse koning Charles II, werd door de Engelsen gesticht in de jaren 1680. Tot begin jaren 1800 was zij de vijfde grootste stad van de Verenigde staten van Amerika. Vandaag is de stad een levend museum, met ontelbare mooie gebouwen en musea.

 
 

USS YORKTOWN, nu op pensioen, maar destijds
Zelfs de eerste astronauten die terugkwamen van de maan werden met dit schip opgepikt uit zee.
 
Enfin, een heerlijk drukke dag dus, die afgesloten werd in dit hotel.

 Deze avond waren ze hiernaast op Charleston Air Force Base nog wat rondjes aan't vliegen met de C5.
Iedereen kan nu naar bed en misschien dromen we wel van :
 
Just another message to our friends in Jax, the car is doing fine, and we too.

03:39 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |