29-07-06

Day 6-2

Dag allemaal,

Hier vanuit Winston-Salem,het centrum van de meubelindustrie. Deze avond slapen we in een Holiday Inn. Ze waren daarnet in de tuin aan het oefenen voor een trouwfeest van morgen, leuk om dat eens te zien.

We begonnen deze morgen met een klein ontbijtje op de kamer en vertrokken daarna rond 7 u richting Columbia (S.C), waar het State House staat. Rond 9uur waren we bijna op onze bestemming, maar eerst stopten we nog aan een Shoney's voor een echt ontbijt. We namen het buffet, dan kan je kiezen en we hadden alle 3 zin in gezonde dingen, oa vers fruit a volonté, nadien deden we ons tegoed aan alle andere lekkernijen die er waren. Rond 10 u waren we aan het State House, eens te meer was het de moeite waard, een heel mooi gebouw met een rijke geschiedenis. Gewoonlijk wordt dit het State Capitol genoemd, maar hier spreekt men van het State House.

Kijk maar naar de foto's.

click for more info

 

 
Na de renovatie van 1995 - 2000 staat het gebouw er weer in alle glorie.
Het heeft destijds 52 jaar geduurd voor het gebouw af was.
 

 

 

Onafhankelijksheidsverklaring

 

Confederate Soldier

 

 

Zo mooi kan het zijn op doek

 

We waren nog maar net vertrokken of het waakzame oog van onzen pompier had iets gezien. Even ronddraaien en foto nemen :

      

Na dit bezoekje vertrokken we richting Charlotte (N-C), daar kwamen we aan rond 2 u, we liepen er recht op het hoofdkantoor van de "Bank of America", waar onze vriendin Sharon voor werkt. We beslisten om in één van de grote buildings binnen te gaan en konden zo van het ene gebouw naar het andere via gekoelde gangen (Airco), gangen die over de straten doorliepen, dus als je het wil kan je de ene kant van de stad naar de andere zonder dat je buiten komt. In ieder gebouw was ook een kleine foodcourt, daar lunchten we.

De stad werd genoemd naar Queen Charlotte
click for info

 

 

 

Toen we Charlotte verlieten kwamen we in druk verkeer terecht, tis vrijdagavond en iedereen vertrekt op weekend, vandaar. Dus beslisten we het laatste traject Charlotte/Winston-Salem via alternatieve wegen af te leggen. Dit bracht ons langs de mooiste landelijke wegen, heel bosrijk en met weinig verkeer. Echt de ideale manier om te relaxen. Onderweg stopten we nog bij Salisbury, het stadje zag eruit alsof de tijd er was blijven stilstaan, 't was precies een decor uit de fifties.

Rond 7u kwamen we aan in het hotel en na uitgepakt te hebben (allez onze pyjama en toiletzak toch) gingen we op zoek naar ons avondmaal, dit vonden we in ee Hanes-Supermall en raad eens, het werd Chicken Teryaki, mmmmmmm lekker.

Nog de foto's downloaden en bijeen zetten en een verslagje schrijven en een leuke dag zit er op

Groetjes vanuit het warme Winston-Salem, het werd hier vandaag 100°F, hot hot hot, leve de AC.

 

Hi Sharon, we were at the Bank of America headquarters, we had to think of you when walking around there, you must have walked there too;

03:41 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

Commentaren

Jullie zijn 't er weer precies goe van aan 't pakken hé?! Groot gelijk, ik zou het ook doen.... Ik volg jullie op de voet! Have fun!

Gepost door: Carl | 29-07-06

schuun Vandaar het woord Stat Huis
Schune ze

Gepost door: Didier | 02-08-06

De commentaren zijn gesloten.