28-07-06

Day 5-3

Zo, klaar om het dagverslag neer te schrijven.

We zitten ondertussen een kleine 500 km van Jacksonville, en op aanvraag zal er vanaf nu ook af en toe een stukje engelse tekst tussen verschijnen.

Just to let our friends in Jacksonville know that we arrived well in Charleston.

We hope you will enjoy the following pictures.

Van bij John thuis tot aan de volgende staatsgrens is het toch nog bijna 100 km dus na iets minder dan een uurtje passerden we de volgende plaat.

Welcome to Georgia
Our first stop for today was the city of Savannah , Georgia
Click to walk in the city
Dit kuststadje met een rijke geschiedenis uit de 18e en 19e eeuw is zeker het bezoeken waard. Aan de rivierbedding vind je een grote verzameling van oude katoen pakhuizen uit de glorietijd die nu omgevormd zijn tot winkeltjes en restaurants. Ook het centrum van de stad is een verzameling van gebouwen met een historische achtergrond. We wandelde er even rond. Een impressie :

het lokale Vietnam-memorial
De naam Savannah werd al voor meerdere schepen gebruikt
 

Vandaar trokken we rond de middag verder, over de brug, naar South Carolina.

Van daar was het opnieuw nog een twee uurtjes rijden voor we in Charleston aankwamen. Onderweg stopten we nog even voor een middagmaal zodat het bijna drie uur was toen we de stad binnenreden. Juist op dat moment brak het namiddag onweer los zodat we toch nog een half uurtje in de parkeergarage bleven schuilen alvorens we door de stad trokken.
Voor de Fireobservers, die volgendjaar ook naar Charleston willen, maakte Paul nog snel de nodige afspraken, terwijl de dames hun heil zochten in een shopping mall niet ver van de brandweerkazerne.

De stad Charleston, die ook een rijke geschiedenis heeft en benoemd werd naar de Engelse koning Charles II, werd door de Engelsen gesticht in de jaren 1680. Tot begin jaren 1800 was zij de vijfde grootste stad van de Verenigde staten van Amerika. Vandaag is de stad een levend museum, met ontelbare mooie gebouwen en musea.

 
 

USS YORKTOWN, nu op pensioen, maar destijds
Zelfs de eerste astronauten die terugkwamen van de maan werden met dit schip opgepikt uit zee.
 
Enfin, een heerlijk drukke dag dus, die afgesloten werd in dit hotel.

 Deze avond waren ze hiernaast op Charleston Air Force Base nog wat rondjes aan't vliegen met de C5.
Iedereen kan nu naar bed en misschien dromen we wel van :
 
Just another message to our friends in Jax, the car is doing fine, and we too.

03:39 Gepost door Paul, Carola en Kitty in the USA in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ekellop, trip-usa |  Facebook |

Commentaren

dat is prachtig gedaan heel mooie trip, wij willen ook een keertje een tocht maken met een mobilehome van de Oostkust naar de Westkust, echt knap van jullie, groetjes viv

Gepost door: viv | 28-07-06

advies @ Viv voor advies kan je me altijd contacteren

Gepost door: Ekellop | 29-07-06

De commentaren zijn gesloten.